Matematyka
asuan
3

Oblicz (nie podawaj samego wyniku, rozpisz dzialanie) Zad3 str 19 podrecznik Matematyka (Agnieszka Urbanczyk Witold Urbanczyk) 4^{-2} + 6^{-1}= 2^{-3} - 10^{-2} 6^{-2} + 9^{-1}= (2/3)^{-2} + (6/5)^-1= (1 1/5)^{-2} - (1 2/3)^{-2}= 1,2^{-1} + 0,2^{-2} = (\frac{3}{4})^{-1} * 2^{-3}= (/frac{1}{9})^{-1} * (1/frac{1}{5})^{-2}= 5^{-2} * 0,3^{-1}= (/frac{9}{10})^{-1} : (/frac{6}{5})^{-2}= (2/frac{2}{5})^{-1} : (3/frac{1}{3})^{-2} = 0,5^{-3} : 0,4^{-2}=

+0
(1) Odpowiedź
kamilkamil96

-8+6=-6-20+12+9=-4+6/5-1=6/5-2-5/3-2

Dodaj swoją odpowiedź